Türkiye’nin enerji geleceği, uluslararası ICCI Enerji ve Çevre Konferansı’nda buluşacak

Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli gündem maddeleri arasında ilk sıralarda yer alan enerji sektörünün geleceğinin konuşulacağı ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı için geri sayım başladı. Uluslararası yeni yatırım ve iş birlikteliklerinin gerçekleştirileceği ICCI 2023’de yerli ve yabancı paydaşların katılımıyla sektör bir araya gelecek. Önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracak olan “Yenilenebilir Enerji” ve Türkiye’nin son dönemlerde hızla artan yerli enerji kaynakları, ICCI 2023’ün önemli konuları arasında yer alıyor.

 

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük uluslararası enerji etkinliği ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde enerjinin devlerini buluşturmaya hazırlanıyor. Enerjinin yoğun gündemi, dünyanın ve Türkiye’nin en etkili sektör temsilcilerinin katılacağı ICCI 2023’de tartışılacak.

 

Ana teması “Enerjide Sürdürülebilir ve Akıllı Dönüşüm” olarak belirlenen ICCI 2023 Konferanslarında 3 gün boyunca 4 salonda 40’ı aşan oturum gerçekleştirilecek. ICCI 2023’e İtalya, Almanya, Rusya, Çin, Hindistan, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, İngiltere, Fransa, Avusturya, İspanya, Kazakistan, Azerbaycan, Finlandiya, İran ve Güney Kore’den firmalar ve üst düzey konuklar katılacak. Enerji sektörünün uluslararası ilk ve en büyük etkinliği olan ICCI 2023 her yıl olduğu gibi yerli firmaların yurt dışı ile bağlantılar kurmasına, yabancı firmaların ise Türkiye pazarında yer almasına katkıda bulunmaya devam edecek.

 

Sürdürülebilir ve akıllı enerji çözümlerinde Türkiye, dünyada önemli bir oyuncu olma hedefinde

Bu yıl, Enerjide Sürdürülebilir Arz Güvenliği, Enerjide Yeni Teknolojiler, Enerjinin yeni yıldızı hidrojen, Enerji Yatırımlarında Finansman Çözümleri ve Teşvikler, Çevre ve İklimde Son Gündem Tartışmaları, Enerji Depolama – E-şarj, Küçük Modüler Reaktörler, Enerji Üretiminde İşletme ve Bakım, Enerjide Yerli Teknoloji Liderleri, Dekarbonizasyon & Yeşil Mutabakat ve Sektörün Vazgeçilmez Paydaşları: STK Oturumları ICCI 2023 konferanslarının odak konuları arasında yerini alacak.

 

Elektrik üretiminde fosil yakıtlardan yenilenebilir yakıtlara dönüşümün “Enerjide Arz Güvenliği” ve “Sürdürülebilirlik” kavramlarının dengeli bir kaynak dağılımı ve yönetimini zorunlu kıldığını anlatan ICCI İcra Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, şu bilgileri Verdi: “Ülkemizin Elektrik kurulu gücü 2022 yılı sonunda 103.800 MW’a ulaşırken, bunun içinde yenilenebilir payı yüzde 54 oldu ve artık bu oranın her yıl yenilenebilir lehinde artacağı kesinleşti. Enerji depolama ve hibrit santrallere yönelik artışlar, Yeşil Hidrojen üretimi, elektrikli araçlardaki hızlı dönüşüm ülkemizin enerji politikalarında ve enerji altyapısında ciddi düzenleme ve yatırımlara yol açtı. Dünyanın tamamını etkileyen enerji dönüşümü, ICCI 2023’de ulusal ve uluslararası paydaşlar, bilim insanları ve sektörün yatırımcıları tarafından masaya yatırılacak. Enerji Kamu Yönetimi, Enerji STK’ları ve özel sektör paydaşları desteğiyle düzenlediğimiz ICCI, enerji değer zincirinin üretimden iletime, dağıtımdan tüketime kadar tüm halkalarını içine alacak çok önemli bir 3 günlük konferans olacak” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de doğal gazdan petrole, nükleerden yenilenebilir enerjiye birçok alanda projeler, enerjide dışa bağımlılığı azaltacak

Türkiye’de, doğal gazdan petrole, nükleerden yenilenebilir enerjiye birçok alanda gerçekleştirilecek projelerle önümüzdeki 5 yılın Türkiye açısından dünyada önemli bir oyuncu olma hedefini ortaya koyduğunu ve ICCI 2023’de bu projelerin bir arada tanıtılacağını, sergileneceğini söyleyen Yavuz Aydın; “Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için bu alanda çok sayıda projeyi devreye alan Türkiye’nin bu alandaki yeni projeleri ICCI 2023’de sektörün profesyonelleri için görücüye çıkacak ve ülke tarihi açısından ilklere sahne olacak gelişmeler, sektörün geleceği yine ICCI 2023’de uluslararası konuşmacılar, sektörün devleri ve akademisyenlerin katılımıyla konuşulacak” dedi.

 

Yavuz Aydın, Türkiye’nin Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle gaz tedariki konusunda dar boğaza giren Avrupa’nın krizi aşmasında kilit rol oynadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Ülkemizde elektrik üretimine yönelik özel sektör yatırımlarının başladığı 90’lı yıllarda orta ölçekli seminer formatında başlatılan ICCI birkaç yıl içinde enerji sektörünü bir araya getiren bir fuar ve konferans özelliğine kavuştu. Bu yıl 24-26 Mayıs tarihlerinde 27’ncisini düzenleyeceğimiz ICCI Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, yine enerji değer zincirinin tüm unsurlarının temsil edildiği nitelikli bir konferans programı ve fuar sergi platformu ile sektörle buluşuyor.”

 

Türk ve İtalyan enerji şirketleri ICCI 2023’de bir araya gelecek

65 ülkede faaliyet gösteren İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı’nın (ITA) destekleriyle katılım sağlayacak olan; elektrik mühendisliği, elektronik, mekanik mühendislik, elektromekanik alanlarında uzman birçok İtalyan enerji şirketi, Türk firmalarla 24-26 Mayıs tarihleri arasında ICCI 2023’de buluşacak. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, enerji sektöründe Türk ve İtalyan şirketlerin arasındaki iş birliğinin teşvik edilmesi adına fuara katılarak Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesini hedefliyor.

 

Alman Enerji Ajansı (DENA) ve Alman – Türk Sanayi ve Ticaret Odası ICCI 2023’te

 

Alman Enerji Ajansı (DENA) ve Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası (AHK)’nin organizasyonu ile Alman Pavilyonu ICCI 2023 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’na katılım gösterecekler.

Önceki İçerikATC ve Maico Group HVAC sektöründe güçlerini birleştirdiler
Sonraki İçerikSektörümüzün Acı Kaybı…