Wilo, deprem bölgesindeki su sıkıntısı için harekete geçti

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen Wilo, deprem bölgesinde yaşanan temiz su ihtiyacını giderecek çalışmalara devam ediyor. Türkiye’de 11 ili ve yaklaşık 14 milyon insanın hayatını etkileyen yıkıcı depremler sonrası hasar alan; yeraltı suları, su altyapıları ve şebeke suları depremzedelerin en büyük ihtiyacı olan temiz suya erişimini kısıtlıyor. Yaklaşık 14 milyon insanın hayatını etkileyen depremler sonrası, şebeke suyu bölgede birçok yere verilmeye başlanılsa da kurumlar ve uzmanlar henüz bu suyun sağlığa uygun Ph değerlerini taşımadığını belirtiyor. Wilo, bu alanda ihtiyacı olan yerlere arıtma sağlayan, günlük 14 bin litre suyu filtreleyen, yaklaşık 4 bin 800 depremzedenin temiz su ihtiyacını karşılayabilecek 12 adet PAUL Portatif Su Filtresi ürününü SKD Türkiye ve Habitat Derneği ile işbirliği yaparak Hatay/Antakya’nın köylerine ulaştırdı.

Türkiye’nin 11 ilini ve yaklaşık 14 milyon insanın hayatını etkileyen depremler sonrası ciddi oranda hasar alan şebeke suları, altyapılar bölge halkının temiz suya ulaşmasını engelliyor. Afet bölgelerinden özellikle Hatay’da içme suyu sıkıntısı yaşandığına dair birçok kamu kurumu ve STK’lardan bölgeye öncelik verilmesi konusunda yardım çağrısı yapıldı. Yapılan yardımlar ve şebeke sularının kullanılmaya başlanması sonucunda kurumlar ve uzmanlar henüz bu suyun içme suyu olmaya uygunluk taşımadığını belirtiyor. Bu noktada suyun daha verimli kullanımı için çalışmalar yapan Wilo, bölgedeki depremzedelerin ihtiyacı olan temiz suyu sağlamaya başladı. Günde 14 bin litre su filtreleyen ve yaklaşık 4 bin 800 depremzedenin temiz su ihtiyacını karşılayabilecek 12adet PAUL Portatif Su Filtresi ürününü SKD Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğinde ve yardımlarıyla Hatay/Antakya’nın köylerine ulaştırdı. Suya en çok ihtiyacı olan alanlara yerleştirilen PAUL ürünleri ile temiz su sıkıntısı yaşayan depremzedelerin temiz su ihtiyacı karşılanacak.

PAUL (Portable Aqua Unit for Lifesaving), Wilo’nun satın almış olduğu MARTIN Systems ile birlikte geliştirilmiş, yerleşik bir ultrafiltrasyon membranına sahip portatif bir su filtre sistemidir. Acil durum ve afet durumlarında temiz su temini sağlayan PAUL’un çalışması için yalnızca su yeterli oluyor. Herhangi bir kimyasala, enerjiye ve eğitimli personele ihtiyaç duymayan PAUL, bir ön bilgi olmadan da çalıştırılabiliyor. Afet bölgesine kurulduktan sonra, yüzey sularından yaklaşık 100 litre ham su ile doldurulan PAUL,1-2 dakikalık bekleme süresinden sonra filtrelenmiş suyu tahliye hortumundan dışarı akıtıyor. Bakterileri yüzde 99,999,virüsleri ise yüzde 99,9’a kadar verimlilikle yok edebilen PAUL, günde 400 kişiye kadar temiz ve içilebilir su sağlayabiliyor.

Deprem bölgesinin temiz suya erişimini kolaylaştıracağız

 

Deprem bölgesinin su sorunlarını çözmeye ve bölgedeki ihtiyaçlara yönelik destek vermeye devam ettiklerini belirten Wilo Türkiye Genel Müdürü Altuğ Arkaya,“Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Wilo olarak, bölge halkının yanındayız ve yaşamlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deprem bölgesinde suya yüksek miktarda klor karışması, enkaz dökme çalışmaları, yeraltı ve birçok su altyapısının hasar görmesi nedeniyle bölgede ciddi oranda su sıkıntısı çekiliyor. Bu sorunun çözümü için, ihtiyaç olan alanlarda arıtma sağlayıp, günde 14 bin litre su filtreleyen ve yaklaşık 4 bin 800 depremzedenin temiz su ihtiyacını karşılayabilecek 12 adet PAUL ürünümüzü Hatay’ın köylerine ulaştırdık. PAUL cihazlarımızın yerleştirilmeden önce hijyen ve kalite için gerekli pH testleri yapılarak, alandaki suyu tamamen temizlediği tescil edildi. Teslim edilen ve kurulumları tamamlanan cihazlarımız; ortak yaşamın olduğu, toplanma, çadır mutfak gibi alanlarda yer alıyor.  Kurulumunu tamamlandığımız ürünleri kullanmaya başlayan depremzedelerimiz ve yetkili kurumlardan aldığımız olumlu geri bildirimler bizleri çok mutlu etti. Barış Teknolojik Tesisat Sistemleri’ne ve Adana servisimize de bu alandaki desteklerinden dolayı da teşekkür etmek isteriz. Önümüzdeki dönemde Wilo olarak temiz su sıkıntısı yaşayan depremzedelerimizin su sorunlarını çözmeye ve ihtiyaçlarına yönelik destek vermeye devam edeceğiz“ dedi.

Önceki İçerikVaillant 2023’te enerji çeşitliliğine odaklanarak fark yaratmaya devam edecek
Sonraki İçerikCOPA, İsveçli müşterilerini üretim tesislerinde ağırladı