LINK Yapı, BIM kütüphanesi “BIMobject®” de yerini aldı

Güncel gelişmeleri takip ederek iş ortaklarına her zaman yenilikçi ve faydalı tasarımlar sunmayı amaçlayan LINK Yapı sektöründe, BIM konusunda ilk adımı atan firmalardan oldu.

Teknolojinin gelişimi ve dijital verilerin kullanımı ile yeniden yapılanan inşaat sektörü, mimar ve mühendislere tasarım ilhamlarını sağlayacak dijital ürün bilgilerini BIM ile gerçekleştirerek geleceğe yön veriyor. Projeye özel çözümleri, geniş ürün gamı ve dinamik yapısı ile çalışmalarını sürdüren LINK YAPI, daha kolay ve daha hızlı bir şekilde planlamayı, tasarlamayı ve inşa etmeyi sağlayan BIM’in bir parçası olarak 3 boyutlu revit ürün kütüphanesi de mimari projelerin tasarımında, inşasında ve sürdürülmesinde görev üstlenen tüm dünyadaki farklı disiplinlerin kullanımına sundu.

BIMobject® Platformu hakkında

BIM (Building Information Modeling: Yapı Bilgi Modellemesi, Yapı Bilgi Sistemi) en temel tanımı ile; birbirinden farklı mimari projelerin tasarımında, inşasında ve sürdürülmesinde görev üstlenenlerin ortak olarak yararlanabileceği 3 boyutlu bir bilgi paylaşım sürecidir. Kullanıcıları arasında dünyanın en büyük 100 mimar firmasının tasarım sürecinde yararlandığı bu platformda 2.000’den fazla yapı malzemesi markası bulunuyor. Yılda 25 milyondan fazla ürün indirmesine sahip olan BIMobject® platformu, yapı malzemesi üretici firmalara dünyadaki mimarlara ve tasarımcılara daha hızlı ulaşma olanağı sunarak onlara tasarımları için gerekli ilham ve dijital ortamda ürün bilgilendirmesi sağlıyor.

Yapı malzemesi üretici firmalar ürünlerini BIMobject® platformunda yayınlayarak dünyadaki tasarım dünyasına bu ürünleri görünür kılıyor. Böylece yapı sektörünün aktörleri bir sonraki tasarımları için gerekli ilhama tek bir tıkla bu platformda erişme imkânı buluyor.

Önceki İçerikJenesis, Özbekistan Caitme Fuarı’nda ‘En Hızlı Yükselen Firma’ ödülünü aldı
Sonraki İçerikODE Yalıtım’ın yenilikçi ürünlerine Batimat Paris’te büyük ilgi