İSİB, Pakistan HVAC-R Expo ve Konferans Fuarı’na Info Stand ile katıldı

 

Pakistan HVAC-R Expo and Konferans Fuarı, 9-11 Haziran tarihleri arasında Pakistan’ın Lahor şehrinde gerçekleştirildi. İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin (İSİB) Info Stand ile iştirak ettiği fuara ağırlıkta Pakistan’daki taahhüt, inşaat ve ithalat firmaları katıldı.

 

İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aktaş ile İSİB Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Gökşin’in katıldığı fuarda Türkiye’den katılımcılar İSİB standında görüşmelerini ve toplantılarını gerçekleştirdi. Fuarda, organizatör Pakistan HVAC&R Society ile sektörün gelişimi hakkında görüş alışverişinde bulunurken gelecek sene yapılacak organizasyon içinde işbirlikleri hakkında bir toplantı gerçekleştirildi. İSİB Info Standı ayrıca Pakistan HVAC&R Society, İslamabad, Lahor, Karaçi Chapterları yetkilileri tarafından da ziyaret edildi.

 

İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aktaş, “Pakistan, tüm dünyadan 1,6 milyar doları aşan büyüklükte iklimlendirme sektörü ürünü ithal ediyor”

 

HVACR Expo ve Konferans Fuarı’nın ısıtma, havalandırma, iklimlendirme ve soğutma endüstrisindeki ticari paydaşlarla işbirliği yapmak adına önemli bir fuar olduğunu belirten İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aktaş, fuarla ilgili şunları söyledi: “3 gün süren bu önemli fuara, bölgeden ve dünyadan yaklaşık 350 uluslararası şirket, 20 bine aşkın ticari alıcı ve profesyonel katılarak sektördeki en son teknolojileri, ürünleri ve çözümleri sergilediler. Pakistan, tüm dünyadan 1,6 milyar doları aşan büyüklükte iklimlendirme sektörü ürünü ithal ediyor. Türk iklimlendirme sektörü olarak bu ithalatı sağlayan 5. ülke konumundayız. Bu konumumuzu daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. HVACR Expo ve Konferans Fuarı bu hedef doğrultusunda bulunmak istediğimiz bir fuardı. Birçok yerli üreticimizin Pakistan’daki temsilcileri ile fuara katıldıklarını gözlemledik. Pakistan firmaları tarafından standımıza ilgi çok yoğundu. Görüştüğümüz yetkili ve temsilciler, Türk ürünlerinin kalitesinin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek Pakistan’da son yıllarda kaliteli ürünlere ilginin arttığını bu sebepten kaliteli ürünlerimiz ile pazarda daha çok yer alabilme potansiyelimiz olduğunu ifade ettiler. Ayrıca Türkiye-Pakistan arasındaki uzun yıllardır süren dostluğun ticarete de yansıdığını ve Türk firmalarına güvenin çok yüksek olduğunu söylediler. Pakistan’daki sektörel birlikler ülkede iş yapacak Türk firmalarına her zaman destek olacaklarını da ifade ettiler. İSİB olarak sektörümüz firmalarını fuar süresince standımızda ağırlamaktan ve görüşmelerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk.”

Önceki İçerikXylem’den Türkiye’deki faaliyet alanını güçlendirecek bir hamle daha
Sonraki İçerikYurt dışından gelen teknik ekip, Aironn’a ait fan performans test labaratuvarını gezdi