Ülke Enerji’nin yurt dışı faaliyetlerine üst düzey transfer

 

Rüzgar enerjisi sektöründe farklı projelerin içinde yer alan ve Avrupa’daki başarılı referans projeleri ile adından sıkça söz ettiren Yiğit Kanböre, Ülke Enerji ekibine dahil oldu. Yurt dışı operasyon müdürü görevini yürütecek olan Yiğit Kanböre ile Ülke Enerji, 2012 yılından beri yakaladığı başarı ivmesini sürdürmeyi ve yurt içindeki başarılı hizmetlerini yurt dışında da yerleşik bir servis şirketi olarak yaygınlaştırmayı hedefliyor.

 

Ulusal ve uluslararası birçok organizasyonun satış ve operasyon bölümlerinde bölge ve ekip yöneticiliği görevlerinde bulunan Yiğit Kanböre, yurt içi ve yurt dışındaki rüzgar enerjisi santrallerine servis ve bakım hizmetleri sağlayan Ülke Enerji ekibine katıldı. Ülke Enerji’de yurt dışı operasyon müdürü görevini yürütecek olan Kanböre, konuya ilişkin açıklamasında “Dinamik ve tecrübeli kadrosu ile Türkiye’deki rüzgar enerjisi sektörünün en büyük servis sağlayıcısı Ülke Enerji’de olmaktan ve uzman bir ekiple birlikte yeni bir başarı hikayesi için yola çıkmaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle yurt içindeki başarısını yurt dışında da birçok sahada başarılı projelere imza atarak sürdüren Ülke Enerji’nin global vizyonuyla hareket edecek olmak beni fazlasıyla heyecanlandırıyor.” ifadelerinde bulundu. Ülke Enerji ile el sıkışan Yiğit Kanböre, özellikle Avrupa’daki başarılı referans projelerinden hareket ile firmanın yurt dışındaki operasyonlarının gelişiminden sorumlu olacak.

Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Rotamız, yurt dışındaki rüzgar projelerinin ana üstlenicisi olmak”

 

Yiğit Kanböre’nin ekibe katılmasından mutluluk duyduğunu belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Rüzgar enerjisi sektöründe ilklerin uygulayıcısı Ülke Enerji olarak her zaman daha büyük hedeflere ulaşacak şekilde hareket ediyoruz. Bugüne dek yurt içi ve yurt dışı yaklaşık 120 farklı santralde, 1.500’den fazla farklı türbinde operasyon gerçekleştiren Ülke Enerji’yi daha da ileriye taşımak temel amacımız. Bu amaçla türbin üreticileri ve yatırımcıların servis ve proje beklentilerinin üzerinde bir hizmet seviyesinde hareket etmek istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için de yurt dışında güçlü bir operasyon ağına sahip olarak başarılı projeler teslim edecek şekilde organizasyon yapılanmasını tamamlıyoruz. Yurt dışı rotamız için de Avrupa’da başarılı referans projelere imza atan Yiğit Kanböre’yi, yurt dışı operasyon müdürü olarak mevcut güçlü ekibimize dahil ettik. Rüzgar enerjisinde başarıdan başarıya koşan, genç ve tecrübeli bir ekip olarak Ülke Enerji’nin yükselişini izlemeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Yiğit Kanböre kimdir?

 

Yiğit Kanböre DYO, Thyssen Krupp gibi önemli kuruluşlardaki bölge ve operasyon yöneticiliği sorumluluklarının ardından son olarak WTS Türkiye Ülke Müdürü pozisyonunda bulundu. Yiğit Kanböre, son yıllarda rüzgar enerjisi sektöründe özellikle Avrupa’daki başarılı referans projelere imza atmasıyla biliniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan Yiğit Kanböre’nin uzmanlık alanları arasında özellikle rüzgar enerjisi servis hizmetinde stratejik projelerin geliştirilmesi ve organizasyonların yeni pazarlarda konumlandırması bulunuyor.

Önceki İçerikİzmir Doğalgaz abonelerini uyarıyor
Sonraki İçerikEnerji maliyetlerindeki artış, ısı yalıtımını yeniden gündeme getirdi