Soyteknik-Soy Valve, önümüzdeki yıl emniyet vanalarının yerli üretimine başlayacak

ISK-SODEX İstanbul Fuarı’nın bu yıl beklentileri karşılayıp/karşılamayacağı konusunda soru işaretleriyle başladığını ancak oldukça memnun edici şekilde tamamlandığını belirten Soyteknik Satış ve Pazarlama Müdürü Engin Toptaş, fuara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “İlk iki gün, oldukça fazla yabancı ziyaretçi vardı ve bu bizim için son derece sevindiriciydi. Komşu ülkelerden, Orta Doğu’dan, Hindistan’dan ve Rusya’dan gelen ziyaretçileri standımızda ağırladık. Mevcut müşterilerimizin yanı sıra potansiyel müşterilerimizle de son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Geçmiş yıllardaki fuarlarla kıyasladığımızda, elbette bu yılki fuarın pandemiden etkilendiğini söyleyebiliriz. Ancak beklentilerimizin çok üzerindeydi. Bu sebeple her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda yer almamızın ne kadar doğru bir karar olduğunu fark ettik.”

Soyteknik-Soy Valve Satış ve Pazarlama Müdürü Engin Toptaş, “Kelebek vanaların DN 1000’e kadar tüm ölçülerini üretmeye başladık”

Soy Valve’nin gemi inşaa vanaları konusunda dünya liderleriyle yarış halinde olduğunu belirten Engin TOPTAŞ, endüstriyel vanalar konusunda da Türkiye’de tercih edilen marka olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Sodex fuarında sergiledikleri ürünler hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu: “SODEX’te gemi ve kara endüstrisinde ortak kullanılan ürünlerimizi sergiledik. Tüm endüstri sistemlerinde kullanılan kelebek vanalar, metal körüklü glob vanalar, küresel vanalar ve çekvalf grupları öne çıkardığımız ürünler arasında yer alıyordu. Özellikle kelebek vanalar, uzun yıllar boyunca ithal ediliyordu. Fakat pandemi öncesinde ve sırasında getirilen ek vergilerle artık ithalatları cazibesini yitirdi. Biz 6 senedir belli ölçülerde kelebek vanalar üretiyorduk ama son süreçlerin ardından bütün ölçülerini üretmeye başladık. Bu da bizim için çok büyük bir kazanım oldu. Pandemi sebebiyle ithal ettiğimiz ürün gruplarını sınırlandırıp, üretim portföyümüze yeni ürün grupları ekledik. Yedek parçalarını da Türkiye’de üreterek kendimize farklı bir yol daha açtık. Bu süreçte DN 1000’e kadar büyük çaplı kelebek vana imalatları gerçekleştirdik. Dökümünden montajına kadar tüm aşamalarını Türkiye’de yerli olarak yapıyoruz. Bu açıdan pandeminin bizi ve pazardaki konumumuzu daha da güçlendirdiğini söyleyebiliriz.”

“Emniyet vanalarını yüzde 100 yerli üreterek, Soy Valve kalitesiyle ve daha ekonomik fiyatlarla pazara sunacağız”

Son 1,5 yıllık süreçte personel sayılarının da yüzde 20 oranında arttığına vurgu yapan Engin Toptaş, önümüzdeki yıllarda da kontrollü büyümeye devam edeceklerini söyleyerek, şu noktalara dikkat çekti: “Yeni departmanlar kurmaya, Ar-Ge ve insan kaynaklarını güçlendirmeye devam ediyoruz. Şirket büyümesine paralel olarak, çalışan insan sayısı da artıyor. Firmamız 2020 yılında yüzde 35 büyüme gösterdi. Bu yıl ki büyüme oranımız ise yüzde 30’un üzerinde olacak gibi duruyor. Yeni yıl ile birlikte yeni bir ürünü daha portföyümüze dahil edeceğiz. Bu ürün grubu da emniyet vanaları olacak. Emniyet vanalarının daha önce iki ölçüsünü yapmıştık, bunu fuarda sergiledik ve müşterilerimizden de oldukça fazla talep aldık. Emniyet vanaları da metal körüklü vanalar gibi kazanlarda ve özel hatlarda kullanılan vanalar. Kullanım alanları nedeniyle yüksek kalitede olmaları önem taşıyor. Şu anda da ülkemizde kabul gören ürünler, genellikle Avrupa menşeili ürünlerden oluşuyor. Dolayısıyla fiyatları oldukça yüksek. Biz de onun alternatifini yerli üretip, Soy Valve kalitesiyle ve daha ekonomik fiyatlarla pazara sunacağız.”

“Üretim ve test aşamaları için ihtiyacımız olan makine yatırımlarımıza devam ediyoruz”

Satış ekibinin sayısı arttığı için şu anda ofis tasarımın değiştirildiğini ve güçlendirme yapıldığını ifade eden Engin Toptaş, konuya ilişkin bilgilendirmelerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki kısa vadeli dönemde ofisimizdeki tadilat sona ermiş olacak ve biz de Tuzla’daki ofisimize geçeceğiz. Buna ek olarak makine yatırımlarımız devam ediyor. Üretim ve test aşamaları için ihtiyacımız olan makineler yavaş yavaş gelmeye devam ediyor. Bu yıl boyahanemize de yatırım yapıyoruz. Özetle; ürünün dökümden sonraki süreçlerine ilişkin iyileştirme ve revizyonlar yapıyoruz. Şu an bulunduğumuz fabrikaya sığmamaya başladık. Oldukça geniş bir depomuz olmasına rağmen kapasitemiz çok arttığı için onun da bize yetmediğini görüyoruz. Bu sebeple orta vadeli süreçte bu alanlarda da yatırımlar planlıyoruz.”

Önceki İçerikWarmhaus’un fark yaratan ürünü: MinerWa
Sonraki İçerikGold Therm ve Dual Heat Exchangers yeni ürün portföylerini SODEX’te görücüye çıkardı