SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence Projesi’ne Daikin imzası

 

Kuzu Grup ve dünyaca ünlü otel markası Jumeirah Group işbirliği ile Ataköy sahilde yapılan SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinde iklimlendirme çözümleri bir kez daha sektörün öncü markası Daikin’e teslim edildi. 450 milyon dolar yatırım bedeliyle hayata geçen proje 202 adet ultra lüks odalı otel ve farklı büyüklüklerdeki 62 adet daireden oluşuyor. Projenin iklimlendirme tarafında ise enerji verimliliği, teknolojik üstünlük, kurumsal yaklaşımdaki hassasiyet, cihaz ömrü, montaj kalitesi ve benzer projelerdeki sonuçların mükemmelliği gibi kriterler nedeniyle Daikin tercih edildi.

 

İklimlendirme sektörünün inovatif markası Daikin, büyük projelerin gözdesi olmaya devam ediyor. Bugüne kadar konut, otel, fabrika ve AVM gibi pek çok önemli projede yer alan Daikin, şimdi de Kuzu Grup ve dünyaca ünlü otel markası Jumeirah Group işbirliği ile Ataköy sahilde yapılan SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinin iklimlendirme çözümlerini üstlendi.

 

Aynı zamanda İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi olma özelliği taşıyan SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence, 202 adet ultra lüks odalı otel ve farklı büyüklüklerdeki 62 adet daireden oluşuyor. Otelin ve residence’ın işletmeciliğini ise Dubai kökenli ünlü otel markası Jumeirah Group üstleniyor. İklimlendirme konusunda geniş ürün skalasıyla her türlü ihtiyaca yanıt verebilen Daikin, esnek çözümleri ve mühendislikteki tecrübesini bir kez daha kanıtlamış oldu.

 

Projenin iklimlendirmesiyle ilgili olarak görüşlerini aktaran Kuzu Grup Otel Mekanik Grup Şantiye Şefi Cem Katana şunları söyledi: “Daikin, iklimlendirme alanında dünya çapında prestiji olan ve sektöre yön veren bir marka. Birçok büyük projede olduğu gibi biz de SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinde Daikin ile çalışmak istedik. Markanın ürünlerinin teknolojik üstünlüğü, geniş ürün gamı, ihtiyaca uygun geliştirilebilen esnek çözümler ve kurumsal yaklaşımındaki hassasiyet bu tercihimizde belirleyici oldu.”

 

 

Projede hangi ürünler kullanıldı?

 

Ataköy’ün bu dev projesinde, Türkiye iklimlendirme sektörünün en geniş ürün gamına sahip olan Daikin; her türlü ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacını karşılayarak konforlu bir çözüm sundu. 

 

Daire büyüklükleri 44 ila 298 metrekare arasında değişen 62 adet residence için 4800 KW soğutma grubu kapasitesi, 1500 KW ısıtma kapasitesine sahip yoğuşmalı kazanlar kullanıldı. Soğutma grubu, klima santrali, havuz nem alma santrali, ısı geri kazanım cihazı, fancoil ve boyler ürünlerle gerekli projelendirme yapılarak tam konfor sağlandı. Rakiplerle yapılan fancoil karşılaştırılması sonucu düşük ses seviyesi sağlaması nedeniyle Daikin markalı fancoil tercih edildi ve 450 adet ‘Gizli Tavan’ ve ‘Gizli Döşeme’ fancoil kullanıldı. Benzer şekilde yapılan soğutma grubu ve kazan karşılaştırmaları sonucunda yüksek verimlilik sağlayan Daikin cihazlar optimum çözümler oluşturduğu için tercih edildi. Projede 1 adet 1600 KW kapasiteli vidalı, 2 adet 1600 KW kapasiteli santrifüj soğutma grubu kullanıldı. Bunun yanı sıra 28 adet klima santrali, 2 adet havuz nem alma santrali, 7 adet kazan ve 20 adet boyler merkezi sistem çözümünde kullanılırken 39 adet VRV IV+ Heat Pump RXYQ-U model dış ünite, 297 adet FXDQ-A3 ve 10 adet FXSQ-A model ‘Gizli Tavan Tipi İç Üniteler’ tercih edildi. Dış ünitelerde bulunan değişken soğutucu akışkan sıcaklığı teknolojisi (VRT) ve LOT21 sezonsal verimlilik direktiflerine uyumluluk, iç ünitelerin kompakt boyutları ve ses seviyeleri, eşsiz premium tasarıma sahip Madoka serisi kablolu kumandalar da seçimlerde etken oldu.

 

Projenin otel kısmında mutfak dahilindeki hazırlık alanı, soğuk oda ve donmuş muhafaza odalarında için 6 adet kondenser ünitesi ile 28 evaporatörün kullanılması uygun görüldü. Mutfak ve soğuk odalarda 3 adet DAIKIN ZEAS serisi kondenser ünitesi tercih edilerek yüksek enerji verimliliği ve yer tasarufu sağlanırken, balo katında da 3 adet split TECHNOBLOCK markalı endüstriyel cihazlarla sistem toplam borulamasında avantaj elde edildi. Daikin, böylece endüstriyel soğutma alanında da fark yarattığını vurgulamış oldu.

Önceki İçerikÇimtaş’ta Aldağ klima santralleri tercih edildi
Sonraki İçerikİBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’nin taze havası Form’dan