İSO 500’ün yükselen değeri: HT Solar

 

İstanbul’da Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden HT Solar, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2019” araştırmasına göre Türkiye’nin en büyük 191’inci sanayi kuruluşu oldu.  2018’de listede 351. sırada yer alan HT Solar, bu yıl 160 basamak yukarı çıkarak, listede en büyük yükselişi gösteren 3. şirketve sektörünün tek temsilcisi olarak yer aldı.

 

Türkiye’de sanayinin en büyük şirketlerini tespit etmek için İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası tarafından yapılan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” İSO 500 sıralamasının 2019 sonuçları açıklandı. Sanayi kuruluşlarına ait tüm verileri kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre HT Solar, İSO 500 2019 Listesi’nde 191. sırada yerini aldı. 2018’de listenin 351. sırasında yer alan HT Solar, bu yıl büyük bir sıçramayla 191. sıraya yükselerek listede en büyük yükselişi gösteren 3. şirket olma başarısını gösterdi. Şirket, güneş paneli üreticisi olarak listede yer alan tek enerji şirketi oldu.

 

Tuzla’da ürettiği güneş panellerini dünyaya ihraç ediyor

 

HT Solar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ahmet Beler yaptığı açıklamada, “2019 yılında, bir önceki yıla göre 160 basamak yukarı çıkarak listede 191’inci sırada yer almaktan ve sektörümüzü temsil eden şirket olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. ISO 500 ihracat değerlendirmesinde ise genel sıralamada 107.sıradayız. Bu konumumuz ihracattaki gücümüzü de pekiştiriyor. Bugün, Türkiye pazarında lider üreticiyiz ve Tuzla’da ürettiğimiz güneş panellerini ABD’nin yanı sıra Avrupa ülkeleri, Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan Ülkelerine ihraç ediyoruz. HT Solar olarak, hem dünyanın hem de Türkiye’nin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyelini çevreci vizyonla daha iyi kullanmasına katkı sağlamayı ve enerji maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda, gerek güçlü finansal yapımız ve üretim kapasitemiz gerekse de ürünlerimizin performansı ve bunlara bağlı olarak müşterilerimizin memnuniyeti başarıyı da beraberinde getiriyor. Yeni yatırımlarımızla Türkiye’de ve dünyada daha fazla projenin çözüm ortağı olmayı ve sektörümüze yön verecek çalışmalara imza atmayı planlıyoruz” dedi.

 

Dünyanın en iyi performans gösteren 6. Üreticisi

 

Çin devlet şirketi HT-SAAE’ye bağlı bir kuruluş olan HT Solar, İstanbul Tuzla’daki fabrikasında yıllık 800 MW güneş paneli ve 400 MW güneş hücresi üretim kapasitesine sahip. Kurulduğu 2016 yılından bu yana küresel sevkiyatta 1GW’a ulaşan şirket, yine 2020 yılında PV Evolution Labs (PVEL) tarafından ‘’En İyi Performans Gösteren Üreticiler’’den biri seçilerek, dünya sıralamasında 6. sırada yer aldı ve Türkiye’de ürettiği güneş panelleriyle Türkiye’den listeye giren tek üretici olma başarısını gösterdi. Ürün portföyünde yer alan Bifacial,Bifacial Half-Cut,Bifacial Şeffaf Backsheet,Bifacial Şeffaf Backsheet Half-cut,Siyah Panel, Mono-Perc, Half-Cut gibi farklı özelliklere sahip güneş panelleri ile tüm dünyanın enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışan HT Solar,  ülkemizde de sanayilerin temiz enerjiye olan talebine yanıt veriyor.

Önceki İçerikTuzla Belediyesi, kamunun ve İstanbul’un en büyük Güneş Enerjisi Santrali’ni kurdu
Sonraki İçerikİpragaz çalışanları Saros Körfezi’nden 50 kilogram çöp çıkardı