Termo Teknik’ten yeni üretim hattı yatırımı

 

Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen ısı sistemleri tedarikçilerinden birisi olan Termo Teknik, Covid-19 pandemisinin dünyayı ve Türkiye’yi olumsuz yönde etkilediği ortamda yeni üretim hattı yatırımına başladı.

 

Çorlu’da, dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına sahip olan Termo Teknik yeni hat yatırımına başladı. Yeni hattın 2021 yılı başında tamamlanması bekleniyor. Robot teknolojisinin de kullanılacağı yeni üretim hattı ile Termo Teknik ‘in yıllık 4.5 milyon adet olan radyatör üretim kapasitesi 5.1 milyona çıkacak.

 

Termo Teknik Türkiye Ticari Genel Müdürü Emin Kasan, yeni hat ile sadece kapasite artırımı sağlanmayacağını, aynı zamanda üretime esneklik kazandırılacağını söyledi.  Termo Teknik’in standart radyatörlerinin yanı sıra yeni tipte, farklı bağlantı olanakları tanıyacak radyatörlerinin de bu hatta,ileri teknoloji ve yüksek otomasyonla üretileceğini belirten Kasan şunları söyledi: “Termo Teknik, uluslararası  ısıtma devi SRG’nin 1999’dan beri Türkiye’deki iştirakidir. Türkiye’de Avrupa Birliği standartlarını aşan kalitede üretim ve 50’den fazla ülkeye yüksek miktarda radyatör ihracatı yapıyoruz. 2020 yılında Çorlu’daki fabrikamızda üretim verimliliğine odaklandık. Yaptığımız yeni hat yatırımı ile hem kapasiteyi, hem verimliliği, hem de kaliteyi artıracağız. Dünyayı etkisi altına alan, ticaret hacimlerini düşüren Covid-19 Pandemisi döneminde yatırıma devam ederek, markamıza ve ülkemize olan güvenimizi bir kez daha gösteriyoruz. Termo Teknik gibi köklü, finansal açıdan  güçlü kuruluşlara ekonomik daralma dönemlerinde düşen görevler var. Biz de, sağlık ve iş güvenliği açısından her türlü önlemi alarak, üretime istihdama ve yatırıma devam ediyoruz ve bu şekilde görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.”

 

Kalite belgeleri

Termo Teknik’in en önemli değerleri iş güvenliği ve kalite. İki alana yatırım yapan şirketin TSE’nin yanı sıra BS, ISO 9001:2008 akreditasyonu; uluslararası radyatör standardı olan EN442 ve DIN, BSI, NF, GOST-R, UkrSEPRO, EMI ve çalışanların iş güvenliği ve sağlığı açısından en önemli belge olan OHSAS 18001 belgeleri de bulunuyor.

 

Ürünler

Termo Teknik’in, panel radyatörün yanı sıra İngiltere’de 110 yıllık tecrübe ve 6 Sigma ile üretilen LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombi ile İngiltere iş dünyasının en prestijli ödülü “The Queen’s Award” sahibi duvar tipi yoğuşmalı kazan EVOMAX’ı ve yer tipi yoğuşmalı kazan IMAX Türk tüketicisine sunduğunu hatırlatan Kasan, “Ürünlerimizin satış, montaj ve tamirini gerçekleştiren iş ortaklarımız ile de en üst düzeyde iletişimi sürdürüyoruz ve bayilerimize desteğe devam ediyoruz” dedi.

 

500’ün üzerinde satış noktası

Termo Teknik, Türkiye’nin tamamında, 200’ün üzerinde bayi ve 500’ün üzerinde satış noktası ile tüketiciye ulaşıyor. Bayileri ile iletişime üst düzeyde önem veren Termo Teknik’in satış yönetmenleri ve şirket üst yöneticileri aileden görülen iş ortakları ile yakın temas halinde çalışıyor. Böyle bir iletişim ve ticaret prensibi, güvenli ve sağlam bir büyümenin temel taşı olarak görülüyor.

 

Uzun vadeli hedef

Termo Teknik Türkiye Ticari Genel Müdürü Emin Kasan,Termo Teknik üstün teknoloji ile yeni ürünler geliştirmeye, üretmeye, yatırıma ve ihraç etmeye ;ısıtma sitemleri pazarında dünyanın önde gelen markalarının seçkin ürünlerini Türkiye’ye sunmaya, iş ortaklarının her zaman yanında olmaya ve son kullanıcılara etkili hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Kasan, uzun vadeli hedefi ise, “Türk tüketicisini, Avrupa ve Amerika dahil dünyanın dört bir yanında kullanılan Termo Teknik panel radyatörlerin  uluslararası standartlara sahip kalitesine alıştırmak” olarak özetledi.

Önceki İçerikSystemair HSK, okullarda temiz ve taze havanın önemine dikkat çekiyor
Sonraki İçerikVaillant, benchmark eğitimlerine COVID-19 döneminde de devam ediyor