Endüstriyel soğutmada Daikin rüzgarı

 

İklimlendirme sektörünün lider şirketi Daikin, uzmanlık alanındaki hizmet skalasını genişletmeye ve bu alanda büyümeye devam ediyor. Gıda soğutmaları için soğuk hava deposu sistemlerinden marketlerin reyon soğutmalarına uzanan soğuk zincir ürün gamını çeşitlendirmek üzere hareket eden Daikin, yaptığı büyük satın almalarla bu kulvarda da liderliği hedefliyor. Bu amaçla endüstriyel soğutma alanında faaliyet gösteren J&E Hall, Zanotti, Technoblock, Hubbard, AHT ve Tewis gibi önemli markaları bünyesine katarak gücünü artıran Daikin, 25 yıllık Technoblock Türkiye bayi ve servis ağı ile birlikte, Türkiye pazarında Daikin ZEAS ve İtalyan Technoblock markalarıyla tüketiciye ulaşıyor.

 

İklimlendirmenin Japon devi Daikin; soğuk hava depoları, süpermarketler, restoranlar, oteller için endüstriyel soğutma ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor. İklimlendirme sektöründeki uzmanlığını endüstriyel soğutma alanına taşıyan Daikin, bu alandaki en güçlü şirketleri bünyesine katarak büyümesini sürdürüyor.

 

10 yılı geçen bir süreçte endüstriyel soğutmada aktif olan Daikin, sektörünün önemli oyuncuları İtalyan Zanotti ve Technoblock, İngiliz J&E Hall ve Hubbard, Avusturyalı AHT Group ve İspanyol Tewis markalarını kendi çatısı altında toplayarak, bu kulvarda da iddiasını ortaya koyuyor. Soğuk zincirin her halkasında ürün gamını çeşitlendiren Daikin, kendi teknolojisiyle bu markaların know how’ını birleştiriyor. Böylece enerji tasarruflu, yüksek katma değerli cihazlar üreterek endüstriyel soğutma alanında Amerika, Avrupa ve Asya’nın yanı sıra Çin’de de büyüyor.

 

Bu alanda yatırımlarını sürdüren Daikin, Türkiye pazarında büyümeyi de önemsiyor. Türkiye pazarında kendi üretimi ZEAS kondenser üniteleri ve İtalyan Technoblock markalarıyla hizmet veren Daikin, iç pazarda liderliği amaçlıyor. Üstün teknolojili ve çevreci endüstriyel soğutma ürünleriyle market zincirleri, restoranlar, gıda firmalarını, medikal alanda faaliyet gösteren yapıları, meyve-sebze-et ve balık depolaması alanındaki girişimcileri hedefliyor.

 

Bütünsel hizmet

Endüstriyel soğutma sistemleri gıdaların saklanması, gıda atıklarının azaltılması, düşük karbon salımı ile ilgili dünya genelinde mevcut kritik zorlukların aşılmasına katkıda bulunduğundan yüksek öneme sahip bir sosyal olgu olarak kabul ediliyor. Yüksek verimli cihazlar, inverter ve soğutucu akışkan evaporasyon sıcaklığı kontrolü dahil birçok alanda barındırdığı gelişmiş teknolojiler sayesinde Daikin, ürünleri ve bakış açısıyla endüstriyel soğutma alanında büyük bir fark yaratıyor. Küresel sorunların çözümüne benzersiz bir katkı sunmayı hedefleyen Daikin, enerji ve çevreye dayalı hizmet çözümleriyle yeni bir değer oluşturmayı hedefliyor.

 

Zanotti-Technoblock

 

Gıda depolama, market, soğuk zincir lojistiği alanlarında İtalya’nın önde gelen şirketlerinden biri olan Zanotti, 2016 yılında Daikin bünyesine katıldı. Avrupa’nın hemen her ülkesinde yaygın satış ve servis ağı bulunan marka; İtalya, Birleşik Krallık ve İspanya’daki üretim tesisleriyle geniş bir coğrafyaya hizmet veriyor. Geliştirdiği sistemler ile perakende sektörünün ihtiyaçlarına yönelik cihazlar üreten ve sunduğu çözümler ile tedarik zinciri ve lojistik alanında maliyetleri düşüren Zanotti, Daikin çatısı altında büyümesini sürdürüyor.

 

AHT

Perakendeye yönelik ticari soğutucu ve dondurucu üretimi ve satışıyla tanınan Avusturyalı AHT Group, 881 milyon Euro’luk satın alma bedeliyle Daikin bünyesine katıldı. Avrupa ticari soğutma pazarının lideri konumundaki AHT’nin satın alınması, soğuk zincirin tüm aşamalarında yer almak isteyen Daikin’i hedefine bir adım daha yaklaştırdı.“Tak ve çalıştır” tipi dolaplar konusunda lider konumundaki şirketlerden biri olan AHT, her geçen gün evrim geçiren mağaza planları ışığında yeni ürünleri aktif şekilde piyasaya sürerek pazara liderlik yapıyor.

 

Tewıs

 

Soğutma sistemleri tasarımının yanı sıra, kontrol ve izleme gibi alanlarda da uzman olan Tewis, son yıllarda GWP (Küresel ısınma potansiyeli) düşük soğutucu akışkanlarla çalışan soğutma üniteleri üretmek için yaptığı yatırımlarıyla tanınıyor. CO2 (karbondioksit) kullanan ve yüksek enerji verimliliği değerlerine sahip soğutma ünitelerini hayata geçiren Tewis, özellikle İspanya ve Portekiz pazarında önemli bir konuma sahip. Küresel bazda büyümesini sürdüren Daikin, bu satın alma sayesinde endüstriyel soğutma sistemleri pazarındaki konumunu pekiştirmiş oldu.

 

Önceki İçerikBosch Termoteknik, eğitimlerine son hız devam ediyor
Sonraki İçerikAlarko Carrier, salgın sürecinde klima kullanımı konusunda bilgi verdi